Vijesti

McLaren je najavio promjene na livreji za 2017.

McLaren je najavio svoje najveće promjene na livreji u nekoliko desetljeća,tj. od odlaska sa čuvene Malrboro crveno-bijele kombinacije i partnerstva McLarena i Philip Morrisa.
Njihov automobil u 2017.sezoni Formule 1 će najvjerojatnije biti u bojama koje sadrže njihovu kultnu narančastu boju.

Time je počela izmjena u McLarenu i početak jedne nove ere nakon odlaska njihovog dugogodišnjeg predsjednika uprave Rona Dennisa krajem prošle godine, a novi izvršni direktor Zak Brown željan je oživjeti stari image McLarena.
Brown, koji je postao poznat po sponzorstvu u Formuli 1 kao i poznati marketing guru, je jasno dao do znanja da će McLaren početi činiti promjene stvari u odnosu na sada – te da dio tih promjena uključuje i novi izgled automobila u Formuli 1.
Govoreći tijekom vikenda na Međunarodnom sajmu Autosporta , Brown je rekao da je odluka bila na nivou tima a on sam je savjetovao i davao sugestije za veliku vizualnu promjenu.
“Upravo smo potpisali nove sponzorske ugovore za livrejie na Formuli i mislim da navijači biti itekako uzbuđeni kada saznaju kako automobil izgleda i tehnički a tako i vizualno.”
Prije je bilo i razgovora ispred novog partnerstva s Hondom od 2015. godine da bi se moglo prebaciti na crvenu u bijelom dizajnu, ali na kraju je zaglavio s tradicionalnim kromom i tamno sivom koji se koristi od 1997.
U to vrijeme, McLarenov šef Ron Dennis je rekao da ne vidi razloga za promjenu samo zato što obožavatelji žele automobil koji izgledata bolje. “Mi smo imali iste [rasprave o livreji] unutar momčadi: i onda smo došli do zajedničkog zaključka, zašto ne bih to bila narančasta – jer to je stara boja McLarena?”
Povratak u narančastim izvorima sugeriraju i na promjene koje dolaze za 2017. a koje bih mogle biti mnogo veće.
Narančaste liverije nas sa sjetom vraćaju na poznate trke u Can-Am i u Formuli 1 od 1968. do 1971. godine.Osobito jednoga jako poznatog i oku gotovo svima ugodnog McLarena M7B iz 1969. godine.

Podsjetimo se i da je McLaren je također privremeno koristio narančaste boje tijekom testiranja u predsezoni i to dva puta 1997. i 1998., i 2006. godine.

Za sada se ne zna ništa točno,no znati će se tijekom predstavljanja novoga automobila 24. veljače.

Follow Me:

Related Posts